Агенства ААН:

80 адсоткаў антыбіётыкаў у свеце выкарыстоўваецца ў жывёлагадоўчым сектары. Пры гэтым антыбіётыкі часта даюць зусім здаровым жывёлам - каб падтрымаць іх хуткі рост і прадухіліць захворванні.

Пра гэта паведамляюць у Сусветнай арганізацыі аховы здароўя (СААЗ). Эксперты СААЗ заклікаюць фермераў і прадстаўнікоў харчовай індустрыі спыніць выкарыстоўваць антыбіётыкі без неабходнасці. Бо лекавыя прэпараты назапашваюцца ў мясе жывёл і трапляюць у арганізм чалавека. У выніку ў людзей развіваецца ўстойлівасць да антыбіётыкаў.

«Рэзістэнтнасць да антыбіётыкаў - вельмі сур'ёзная пагроза для грамадскага аховы здароўя. У сітуацыі, якая склалася многія бактэрыяльныя інфекцыі больш не паддаюцца лячэнню. У якасці прыкладаў можна прывесці інфекцыі мочэвыводзяшчіх шляхоў, пнеўманію, ганарэю, сухоты і заражэнне крыві. Іншымі словамі, якія існуюць антыбіётыкі больш нельга лічыць эфектыўнымі », - заявіў прадстаўнік СААЗ Марк Шпренгер.

Эксперты таксама нагадваюць, што антыбіётыкі гуляюць важную ролю ў прадухіленні спадарожных інфекцый у ходзе лячэння рака і перасадкі ўнутраных органаў.

Развіццё ўстойлівасці да антыбіётыкаў, падсумоўваюць ў Сусветнай арганізацыі аховы здароўя, у асобных выпадках можа каштаваць чалавеку жыцця.

Больш падрабязна